Μικροβίωμα

ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ 

Τι είναι το μικροβίωμα;

Είναι ένα σύνολο μικροοργανισμών που ζει παντού μέσα στο σώμα μας αλλά και πάνω στο δέρμα μας. Συνεργατικά βοηθούν το ανοσοποιητικό σύστημα να αντιμετωπίσει τους επιβλαβείς παθογόνους μικροοργανισμούς.

Πού συμβάλλει το ισορροπημένο μικροβίωμα του δέρματος;

Επικρατεί η εντύπωση ότι ο δερματικός φραγμός δρα ως μοναδική ασπίδα προστασίας του δέρματος, ενώ στην πραγματικότητα, ο συνδυασμός του με ένα ισορροπημένο μικροβίωμα είναι αυτός που συμβάλλει στην αποτελεσματική προστασία του δέρματος. Ως εκ τούτου, ένα ισορροπημένο μικροβίωμα θωρακίζει και προστατεύει αποτελεσματικά το δέρμα, κάνοντάς το λιγότερο ευάλωτο σε εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις που δέχεται σε καθημερινή βάση.

Πώς διαταράσσεται το δερματικό μικροβίωμα;

Η ισορροπία του μικροβιώματος του δέρματος είναι εξαιρετικά ευαίσθητη και μπορεί να διαταραχθεί εύκολα από ποικίλους παράγοντες όπως:

 • Ο υπερβάλλων καθαρισμός ή και ο καθαρισμός με ακατάλληλα προϊόντα
 • Οι περιβαλλοντικές συνθήκες όπως ρύποι, μολύνσεις
 • Η υπεριώδης ηλιακή ακτινοβολία

Η διαταραχή του δερματικού μικροβιώματος συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης δερματικών προβλημάτων, με τα συχνότερα από αυτά να είναι:

 • Ερεθισμοί
 • Ξηρότητα
 • Ξεφλούδισμα
 • Κνησμός
 • Ερυθρότητα

Για την εξισορρόπηση του δερματικού μικροβιώματος είναι απαραίτητη η ενίσχυση των ευεργετικών μικροοργανισμών, κάτι το οποίο επιτυγχάνεται αποτελεσματικά μέσω των προβιοτικών και των πρεβιοτικών.

 • Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μη παθογόνοι μικροογανισμοί που έχουν ευεργετική επίδραση στο δερματικό μικροβίωμα και κατ’ επέκταση στη δερματική υγεία του ανθρώπου.

 • Τα πρεβιοτικά είναι θρεπτικά συστατικά, που χρησιμεύουν σαν τροφή επιλεκτικά μόνο για τους ευεργετικούς μικροοργανισμούς, «ενδυναμώνοντάς» τους έτσι σε σχέση με τους επιβλαβείς μικροοργανισμούς και εξισορροπώντας συνεπώς το δερματικό μικροβίωμα.

PHARMASEPT & ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ

Η εταιρεία PHARMASEPT με στόχο τη μέγιστη ενίσχυση και εξισορρόπηση του μικροβιώματος, εμπλουτίζει τις ήδη εξειδικευμένες φόρμουλές της με τον ισχυρό πρεβιοτικό παράγοντα Biolin. Αποτελούμενος από συνδυασμό γλυκοολιγοσακχαριτών και ινουλίνης, ενισχύει την ανάπτυξη των ευεργετικών μικροοργανισμών του δέρματος, χωρίς να διεγείρει τους επιβλαβείς.

Με αυτόν τον τρόπο φροντίζει ώστε το οικοσύστημα των δις μικροοργανισμών που κατοικούν στο δέρμα μας να είναι ισορροπημένο.

BALANCE: ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥ ΞΗΡΗΣ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑΣ

Η εξειδικευμένη σειρά υγιεινής και περιποίησης Balance προσφέρει προϊόντα για τη φροντίδα της ξηρής/πολύ ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας. Βασισμένη στη μοναδική ”Τεχνολογία Εξισορρόπησης Δέρματος’’ της Pharmasept, αποτελείται από εξαιρετικά απαλές συνθέσεις και περιποιητικά συστατικά, τα οποία σε συνδυασμό με τον πρεβιοτικό παράγοντα Biolin, καλύπτουν τις ιδιαίτερες ανάγκες της επιδερμίδας χωρίς να ξηραίνει ή να ερεθίζει. Παράλληλα είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ΦΙΛΙΚΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ και συμβάλλουν στην εξισορρόπησή του και συνεπώς στην επίτευξη και διατήρηση μίας υγιούς επιδερμίδας. 

Η σειρά Balance της Pharmasept αποτελείται από δερματολογικά ελεγμένες -σε ευαίσθητες επιδερμίδες- συνθέσεις που έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα να προσφέρουν μέγιστη αποτελεσματικότητα ενώ διέπονται από τα εξής:

 • Με πολύ ήπιους καθαριστικούς και επιφανειοδραστικούς παράγοντες και γαλακτωματοποιητές
 • Χωρίς sulfates, σιλικόνες, σαπούνι, οινόπνευμα, πετροχημικά παράγωγα, φθαλικές ενώσεις, αιθανολαμίνες, χρωστικές, BHT, BHA, αλουμίνιο και πετρώματα
 • Χωρίς συντηρητικά που προκαλούν ερεθισμούς και αλλεργικές αντιδράσεις (ισοθειαζολινόνες, φαινοξυαιθανόλη, parabens, φορμαλδεΰδη)
 • Με άρωμα χωρίς αλλεργιογόνα

Καλάθι αγορών
elEL
Scroll to Top

Newsletter Subscription